Certificeerbare Eenheid Vissen

Besluit Houders van Dieren

Certificeerbare Eenheden / Houders van Vissen

Bent u reeds werkzaam met vissen en dient u te voldoen aan de eisen in het Besluit Houders van Dieren?, dan bent u bij het Huisdier Kennis Instituut aan het juiste adres voor deze Certificeerbare Eenheid. Wij verzorgen vanaf 1953 al vakbekwame- en praktijkgerichte opleidingen voor volwassen cursisten, die werkzaam zijn in de gezelschapsdierenbranche.

Het Huisdier Kennis Instituut heeft in samenwerking met haar docenten deze specialisatiemodules vernieuwd en aangepast aan het Besluit Houders van Dieren. Het resultaat is, per diergroep, een uniek informatief cursusboek (een geweldig naslagwerk), alsmede een BPV (BeroepsPraktijkVorming) Stagemap en een BPV-opdrachten onderdeel.

Heeft u al enige ervaring of eerder behaalde certificaten/diploma’s: na inschrijving ontvangt u een uitgebreid inschrijfformulier, zodat de examencommissie kan bepalen uit hoeveel dagen uw stageperiode moet bestaan. Indien van toepassing mag je de stage uitvoeren in eigen bedrijf (mits erkend leerbedrijf van de SBB).

Deze Certificeerbare Eenheden worden gegeven door diverse docenten met elk een eigen specialisme. Deze docenten zijn dagelijks werkzaam in de praktijk en dus op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. Aan bod komen onderwerpen als de uiterlijke en innerlijke bouw van vissen; systematiek en veel voorkomende soorten in het handelscircuit; viswelzijn; invasieve soorten; regels bij het vervoer; huisvesting; voeding; voortplanting; vijvers; gezondheid & ziekte; geneesmiddelen; wetgeving; welzijn en ethiek en tenslotte verantwoorde verkoop.

Op welke manieren kunt u deze Certificeerbare Eenheid Vissen bij het Huisdier Kennis Instituut volgen:

Optie 1

Theorie/cursus te Bunnik

De meest vertrouwde manier van leren. In het klaslokaal met een docent. De belangrijkste onderwerpen uit het cursusboek worden besproken, verder dient u thuis de overige lesstof te bestuderen. U ontvangt de eerste lesdag onze cursusmap, wat u na de cursus kunt hanteren als naslagwerk in uw bedrijf.

Aantal dagen                    4 lesdagen van 10:00 – 16:00 uur.
Aantal stagedagen           20 dagen / 160 uur (zie voor eventuele vrijstelling hierboven).
Kosten                               € 595,00. Incl. koffie, thee, lunch, cursusmap, stage- & opdrachtenboek, excl. examengeld.
Cursusplaats                    Bunnik
Vooropleiding                   Er is geen vooropleiding vereist
Niveau                               4 - Keuzedeel 0472
Examen                             Theorie-examen & Toetsing Praktische Vaardigheden  € 265,00. Klik hier voor examendata
Studiebelasting                250 uur (waaronder 160 uur stage en 40 contacturen) 

De Praktische Vaardigheden worden getoetst zodra het theorie-examen met een voldoende is afgesloten, voldaan is aan de eisen voor wat betreft de stage en de opdrachten zijn ingeleverd.

Pluspunten                 -         Supersnelle kwaliteitsopleiding.
                                     -         Puur praktijkgericht.               
                                     -         Ruimte voor vragen.           
                                     -         De beste prijs-prestatie-kwaliteitsverhouding.      
                                     -         Docenten werkzaam in de dagelijkse praktijk.

Optie 2
Thuisstudie

U bent gedisciplineerd, u heeft al geruime ervaring in de huisdierenbranche en denkt zelf de lesstof eigen te maken, dan is onze thuisstudie wellicht iets voor u. Eventuele vragen over de lesstof kunt u aan onze docenten mailen via het Huisdier Kennis Instituut.

Cursuskosten                   € 225,00. Incl. cursusmap, stage- & opdrachtenboek, excl. examengeld.
Startdata                            Ieder gewenst moment.
Examen                             Theorie-examen & Toetsing Praktische Vaardigheden €   265,00. Klik hier voor examendata
Studiebelasting                250 uur (waaronder 160 uur stage)

De Praktische Vaardigheden worden getoetst zodra het theorie-examen met een voldoende is afgesloten, voldaan is aan de eisen voor wat betreft de stage en de opdrachten zijn ingeleverd.

Optie 3
Alleen examen

Examen                          Theorie-examen & Toetsing Praktische Vaardigheden €   265,00. Klik hier voor examendata
Extra kosten                   €  75,00 voor de stage- en opdrachtenmap
Studiebelasting             170 uur (waaronder 160 uur stage)

De Praktische Vaardigheden worden getoetst zodra het theorie-examen met een voldoende is afgesloten, voldaan is aan de eisen voor wat betreft de stage en de opdrachten zijn ingeleverd.

Certificaat Vissen

Om het Certificaat te verkrijgen dienen het theorie-examen en de Toetsing Praktische Vaardigheden te zijn afgesloten met een voldoende, dient het stageboekje te zijn ingeleverd en de verplichte opdrachten zijn voldaan.

Certificeerbare Eenheid (Houder van) Vissen K0472 (Crebonummer 25576 Bedrijfsleider Dierverzorging)