Certificeerbare Eenheid Honden & Katten

CE honden en kattenWerkt u met honden en katten? Vangt u deze dieren op? Fokt of verkoopt u deze diersoort? Dus u bent bedrijfsmatig bezig met deze diergroep? Dan heeft u wellicht te maken met het Besluit Houders van Dieren en dan met name de Certificeerbare Eenheid Honden & Katten.

Het Huisdier Kennis Instituut heeft in 2014 de erkenning ontvangen voor de Crebo-opleiding “Beroepsopleiding Bedrijfsleider Dierverzorging”. De verplichte Certificeerbare Eenheden uit het Besluit Houders van Dieren zijn een onderdeel van deze Crebo-opleiding. Door de Crebo-erkenning kunnen wij deze Eenheden ook los aanbieden en is een ondernemer niet verplicht alle diergroepen met een certificaat af te sluiten, maar slechts de eenheden waar men bedrijfsmatig mee te maken heeft.

Op alle onderdelen uit de Certificeerbare Eenheid Honden & Katten wordt ingegaan. De te behandelen onderwerpen zijn o.a. wetgeving, gedrag, voeding, rassenkennis, ziekte en gezondheid, anatomie en fysiologie, voortplanting, erfelijkheid, huisvesting en vachtverzorging. De opleiding wordt gegeven door gespecialiseerde docenten die dagelijks in de praktijk met de lesonderwerpen bezig zijn. Zij zijn dan ook op de hoogte van de nieuwste wetgeving en ontwikkelingen.

Als u alle werkzaamheden in het BPV praktijkboek heeft laten aftekenen tijdens de verplichte stagedagen, als u alle huiswerkvragen uit het opdrachtenboek ter correctie heeft ingezonden, indien u bent geslaagd voor het theorie-examen en de Proeve van Bekwaamheid (afsluitende evaluatie) met goed gevolg heeft afgesloten ontvangt u het Certificaat van het Besluit Houders van Honden & Katten. 

 Pluspunten

  • Supersnelle kwaliteitsopleiding.
  • Puur praktijkgericht met veel praktijktips.
  • Ruimte voor vragen.
  • Praktische kennis van de dieren, hun verzorging en in- en verkoop.
  • De beste prijs-prestatieverhouding.

Cursusinformatie

Cursusduur praktijk 160 verplichte stage-uren & praktijkopdrachten.
Cursusplaats praktijk SBB erkende leerbedrijven.
Crebo 25730 Bedrijfsleider Dierverzorging. Keuzedeel 0470. Honden & Katten.
Huiswerk Huiswerkvragen/opdrachten en bestuderen van de lesstof.


Foto Hond en Kat

 

 

 

 

 

 

 

 

Besluit Houders van Dieren

Certificeerbare Eenheden/Houders van Honden & Katten.

Het Huisdier Kennis Instituut heeft in samenwerking met haar docenten deze Certificeerbare Eenheid opgezet volgens de eisen in het Besluit Houders van Dieren. Het resultaat is een uniek informatief cursusboek, alsmede een BPV (BeroepsPraktijkVorming) Stagemap en een BPV-opdrachten onderdeel.

Heeft u al enige ervaring of eerder behaalde certificaten/diploma’s: na inschrijving ontvangt u een uitgebreid inschrijfformulier. Aan de hand van dit formulier zal de examencommissie bepalen of er eventueel (gedeeltelijke) vrijstelling is voor de verplichte stage. Indien van toepassing mag je de stage uitvoeren in eigen bedrijf (mits erkend leerbedrijf van de SBB).

Het HKI biedt de Certificeerbare Eenheid op 3 manieren aan.

Optie 1   Klassikaal
Optie 2  Thuisscursus
Optie 3  Alleen examen


Optie 1
Theorie opleiding te Bunnik

Optie 1 is de meest vertrouwde manier van leren, namelijk in het klaslokaal met een docent. De belangrijkste onderwerpen uit het cursusboek worden besproken, verder dient u thuis de overige lesstof te bestuderen. U ontvangt de eerste lesdag onze cursusmap, wat u na de cursus kunt hanteren als naslagwerk in uw bedrijf.

Cursusdagen theorie       4 lesdagen van 10:00 – 16:00 uur. Klik hier voor actuele cursusdata
Cursusdagen praktijk      20 dagen / 160 uur (zie voor eventuele vrijstelling hierboven).
Cursuskosten                   €  695,00 (incl. koffie, thee, lunch, cursusmap, stage- & opdrachtenboek, excl. examengeld).
Cursusplaats                    Huisdier Kennis Instituut te Bunnik en een SBB-erkend leerbedrijf
Vooropleiding                   Geen vooropleiding vereist.
Niveau                               4 - Keuzedeel 0473
Examen                            Theorie-examen & Toetsing Praktische Vaardigheden  € 295,00. Klik hier voor examendata
Studiebelasting               250 uur (waaronder 160 uur stage, 40 contacturen en huiswerkopdrachten)

De Praktische Vaardigheden worden getoetst zodra het theorie-examen met een voldoende is afgesloten, voldaan is aan de eisen voor wat betreft de stage en de opdrachten zijn ingeleverd.

Optie 2
Thuisstudie

U bent gedisciplineerd? U heeft al geruime ervaring in de huisdierenbranche en denkt zelf de lesstof eigen te kunnen maken? dan is onze thuisstudie wellicht iets voor u. U ontvangt het lesmateriaal thuis en leert op eigen gelegenheid. Voor eventuele vragen over de lesstof kunt u altijd bij onze docenten terecht. Uw vragen kunt u dan mailen via het Huisdier Kennis Instituut.

Cursuskosten                   €  285,00 (inclusief cursusmap, stage- & opdrachtenboek, exclusief examengeld.)
Startdata                            Ieder gewenst moment.
Cursusdagen praktijk      20 dagen / 160 uur (zie voor eventuele vrijstelling hierboven).
Examen                             Theorie-examen & Toetsing Praktische Vaardigheden €   295,00. Klik hier voor examendata
Studiebelasting                250 uur (waaronder 160 uur stage en huiswerkopdrachten)

De Praktische Vaardigheden worden getoetst zodra het theorie-examen met een voldoende is afgesloten, voldaan is aan de eisen voor wat betreft de stage en de opdrachten zijn ingeleverd.

Optie 3
Alleen examen

Bezit u voldoende kennis om in te schrijven voor het examen zonder ons cursusmateriaal (boek) te bestuderen? Dan is deze optie iets voor u. U dient wel de huiswerkopdrachten te maken en aan de eventuele stageverplichting te voldoen.

Examen                              Theorie-examen & Toetsing Praktische Vaardigheden €   295,00. Klik hier voor examendata
Cursusdagen praktijk       20 dagen / 160 uur (zie voor eventuele vrijstelling hierboven).
Extra kosten                      €  99,00 voor de stage- en opdrachtenmap
Studiebelasting                174 uur (waaronder 160 uur stage en huiswerkopdrachten)

De Praktische Vaardigheden worden getoetst zodra het theorie-examen met een voldoende is afgesloten, voldaan is aan de eisen voor wat betreft de stage en de opdrachten zijn ingeleverd.

Certificaten

Om het Certificaat te verkrijgen dienen het theorie-examen en de Toetsing Praktische Vaardigheden te zijn afgesloten met een voldoende, dient het stageboekje te zijn ingeleverd en de verplichte opdrachten zijn gemaakt.

Certificeerbare Eenheid (Houder van) Honden & Katten               K0470