Certificeerbare Eenheid Honden & Katten

CE honden en kattenWerkt u met honden en katten, vangt u deze dieren op, fokt of verkoopt u deze diersoort? Dus u bent bedrijfsmatig bezig met deze diergroep? Dan heeft u misschien te maken met het Besluit houders van dieren en dan met name de Certificeerbare Eenheid Honden & Katten.

Het Huisdier Kennis Instituut heeft in 2014 de erkenning ontvangen voor de Crebo-opleiding “Beroepsopleiding Bedrijfsleider Dierverzorging”. De verplichte Certificeerbare eenheden uit het Besluit houders van dieren zijn een onderdeel van deze Crebo –opleiding. Door de Crebo-erkenning kunnen wij deze eenheden ook los aanbieden en is een ondernemer niet verplicht alle diergroepen met een certificaat af te sluiten, maar slechts de eenheden waar men bedrijfsmatig mee te maken heeft.

Op alle onderdelen uit de certificeerbare eenheid Honden & Katten wordt ingegaan. De te behandelen onderwerpen zijn o.a. wetgeving, gedrag, voeding, rassenkennis, ziekte en gezondheid, anatomie en fysiologie, voortplanting, erfelijkheid, huisvesting en vachtverzorging. De opleiding wordt gegeven door gespecialiseerde docenten die dagelijks in de praktijk met de lesonderwerpen bezig zijn. Zij zijn dan ook op de hoogte van de nieuwste wetgeving en ontwikkelingen.

Als u alle werkzaamheden in het BPV praktijkboek heeft laten aftekenen tijdens de verplichte stagedagen, als u alle huiswerkvragen uit het opdrachtenboek ter correctie heeft ingezonden, indien u bent geslaagd voor het theorie-examen en de Proeve van Bekwaamheid met goed gevolg heeft afgesloten ontvangt u het Certificaat van het Besluit Houders van Honden en Katten. 

 

Cursusinformatie

Cursusduur: 4 lesdagen van 10:00 – 16:15 uur
Cursusplaats: Bunnik

Praktijk: 160 verplichte stage-uren & praktijkopdrachten
Praktijkplaatsen: SBB erkende leerbedrijven (zoals pension/asiel/dierenarts etc.)
Cursusgeld: € 595,00 (excl. € 265,00 examengeld)
Crebo: Deze Certificeerbare Eenheid is een onderdeel van de Crebo- Beroepsopleiding Bedrijfsleider Dierverzorging 25539. Keuzedeel 0470
Thuisstudie: Huiswerkvragen/opdrachten en bestuderen lesstof.

 

Pluspunten

  • Supersnelle Kwaliteitsopleiding.
  • Puur praktijkgericht met veel praktijktips.
  • Ruimte voor vragen.
  • Praktische kennis van de dieren, hun verzorging en in- en verkoop.
  • De beste prijs-prestatieverhouding.

 

Foto Hond en Kat

Docenten

De heer Jan van Mameren, dierenarts.
Mevrouw Lenny Jelsma, dierenarts
Mevrouw Jet Bijen-Veldhoen, eigenares Praktijk voor Huid en Vacht & Hondentrimster.
Mevrouw Hennie Schuit, Kattendeskundige.

Praktijkbegeleider

De heer Jan de Bakker, assessor.

 

 

 

Besluit Houders van Dieren

Certificeerbare Eenheden/Houders van Honden & Katten.

Bent u reeds werkzaam met honden & katten en dient u te voldoen aan de eisen in het Besluit Houders van Dieren?, dan bent u bij het Huisdier Kennis Instituut aan het juiste adres voor deze Certificeerbare Eenheden. Wij verzorgen vanaf 1953 al vakbekwame- en praktijkgerichte opleidingen voor volwassen cursisten, die werkzaam zijn in de gezelschapsdierenbranche.

Het Huisdier Kennis Instituut heeft in samenwerking met haar docenten deze specialisatiemodules vernieuwd en aangepast aan het Besluit Houders van Dieren. Het resultaat is, per diergroep, een uniek informatief cursusboek, alsmede een BPV (BeroepsPraktijkVorming) Stagemap en een BPV-opdrachten onderdeel.

Heeft u al enige ervaring of eerder behaalde certificaten/diploma’s: na inschrijving ontvangt u een uitgebreid inschrijfformulier, zodat de examencommissie kan bepalen uit hoeveel dagen uw stageperiode moet bestaan. Indien van toepassing mag je de stage uitvoeren in eigen bedrijf (mits erkend leerbedrijf van de SBB).

Deze Certificeerbare Eenheden worden gegeven door diverse docenten met elk een eigen specialisme. Deze docenten zijn dagelijks werkzaam in de praktijk en dus op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. Aan bod komen onderwerpen als anatomie & fysiologie; voortplanting; gedrag & verzorging; voeding; huisvesting (waterkwaliteit) & vervoer; gezondheid & ziekte; geneesmiddelen; wetgeving; welzijn en ethiek.

Optie 1
Theorie/cursus te Bunnik

De meest vertrouwde manier van leren. In het klaslokaal met een docent. De belangrijkste onderwerpen uit het cursusboek worden besproken, verder dient u thuis de overige lesstof te bestuderen. U ontvangt de eerste lesdag onze cursusmap, wat u na de cursus kunt hanteren als naslagwerk in uw bedrijf.

Aantal dagen                    4 lesdagen van 10:00 – 16:00 uur.
Aantal stagedagen           20 dagen / 160 uur (zie voor eventuele vrijstelling hierboven).
Kosten                               € 595,00. Incl. koffie, thee, lunch, cursusmap, stage- & opdrachtenboek, excl. examengeld.
Cursusplaats                    Bunnik
Vooropleiding                   Er is geen vooropleiding vereist
Niveau                               4 - Keuzedeel 0473
Examen                            Theorie-examen & Toetsing Praktische Vaardigheden  € 265,00. Klik hier voor examendata
Studiebelasting               250 uur (waaronder 160 uur stage en 40 contacturen)

De Praktische Vaardigheden worden getoetst zodra het theorie-examen met een voldoende is afgesloten, voldaan is aan de eisen voor wat betreft de stage en de opdrachten zijn ingeleverd.

Pluspunten                     -         Supersnelle kwaliteitsopleiding.                    
                                         -         Puur praktijkgericht.
                                         -         Ruimte voor vragen.           
                                         -         De beste prijs-prestatie-kwaliteitsverhouding.      
                                         -         Docenten werkzaam in de dagelijkse praktijk.

Optie 2
Thuisstudie

U bent gedisciplineerd, u heeft al geruime ervaring in de huisdierenbranche en denkt zelf de lesstof eigen te maken, dan is onze thuisstudie wellicht iets voor u. Eventuele vragen over de lesstof kunt u aan onze docenten mailen via het Huisdier Kennis Instituut.

Cursuskosten                   € 225,00. Inclusief cursusmap, stage- & opdrachtenboek, exclusief examengeld.
Startdata                            Ieder gewenst moment.
Examen                             Theorie-examen & Toetsing Praktische Vaardigheden €   265,00. Klik hier voor examendata
Studiebelasting                250 uur (waaronder 160 uur stage)

De Praktische Vaardigheden worden getoetst zodra het theorie-examen met een voldoende is afgesloten, voldaan is aan de eisen voor wat betreft de stage en de opdrachten zijn ingeleverd.

Optie 3
Alleen examen

Examen                          Theorie-examen & Toetsing Praktische Vaardigheden €   265,00. Klik hier voor examendata
Extra kosten                   €  75,00 voor de stage- en opdrachtenmap
Studiebelasting            170 uur (waaronder 160 uur stage)

De Praktische Vaardigheden worden getoetst zodra het theorie-examen met een voldoende is afgesloten, voldaan is aan de eisen voor wat betreft de stage en de opdrachten zijn ingeleverd.

Certificaten

Om het Certificaat te verkrijgen dienen het theorie-examen en de Toetsing Praktische Vaardigheden te zijn afgesloten met een voldoende, dient het stageboekje te zijn ingeleverd en de verplichte opdrachten zijn voldaan.

Certificeerbare Eenheid (Houder van) Honden & Katten               K0470