Trimcafé

Het Huisdier Kennis Instituut organiseert regelmatig trimcafé-dagen voor cursisten en gediplomeerde trimmers die meer over een bepaald ras (of een techniek) willen leren. Deze dagen staan onder begeleiding van de echte specialisten en vinden plaats in ons leslokaal in het midden van het land (Bunnik bij Utrecht). Uiteraard ook een geweldige extra training voor het praktijk-examen.

Op deze dagen (van 10:00 tot 16:00 uur) kunt u deelnemen met een eigen hond of alleen kijken. Indien u onder uw klanten het betreffende ras/techniek met vachtproblemen heeft, is het misschien leerzaam deze hond(en) (ook) mee te nemen naar deze trimdag. Cursisten van het HKI ontvangen voor hun aanwezigheid een studiepunt. De prijs is inclusief koffie/thee en lunch.

In het ochtendprogramma zal de specialist van die dag een demonstratie verzorgen. In de middag mogen de deelnemers, onder begeleiding van de specialist, hun meegenomen honden trimmen. Cursisten die deelnemen ontvangen aan het einde van de dag een Certificaat van Deelname.

Kosten deelenemen:  € 125,00
Alleen kijken en luisteren:  €   85,00

Knippen
Ilse Frenk-Kleton.
Ilse is een specialist op het gebied van de kniphonden. Haar Bichon “Classy” is het beeldmerk van onze Vakopleiding Hondentrimmen. Wil je meer tips en aanwijzingen op het gebied van knippen met de rechte schaar, dan is dit Trimcafé echt iets voor jou.

Plukken
Ans Albarda.
Ans heeft een eigen trimsalon in Hilversum en is jarenlang examinator geweest. Zij verzorgt met Ilse de examentraining (voorbereiding op het praktijkexamen). Een leuk en gezellig Trimcafé voor alle plukrassen. Bij dit trimcafé wordt tevens een demonstratie gegeven met de plukmachine.

Effileerhonden
Janice Sealy.
Janice is een specialist op het gebied van de effileervachten. Zij is trimster, eigenaresse van een Dierenspeciaalzaak, examinator en adviseur bij het Huisdier Kennis Instituut en kan als geen ander uitleggen welke handelingen je moet verrichten op bepaalde inkort- en uitdunvachten. Eveneens een zeer leerzaam Trimcafé.

Klik hier voor de eerstvolgende start van de Trimcafés