Cursus | BHV BedrijfsHulpVerlening

Medifill NederlandWist u dat u in sommige gevallen verplicht bent om in het bezit te zijn van het Certificaat Bedrijfshulpverlening? Een verzekeringsmaatschappij kan bijvoorbeeld moeilijk doen bij de uitbetaling na een brandschade als u niet kunt aantonen hoe u de beginnende brand had kunnen bestrijden.

Het Huisdier Kennis Instituut geeft de opleiding BedrijfsHulpVerlening in samenwerking met Medifill Nederland®.
Medifill Nederland houdt zich bezig met het verzorgen van cursussen BedrijfsHulpVerlening en het verstrekken van adviezen op het gebied van arbo-technische zaken waar de gemiddelde ondernemer, door zijn of haar werkzaamheden niet aan toe lijkt te komen (R.I.&E., calamiteitenplan, vluchtplannen etc.). Medifill Nederland doet dit vanuit een ondernemersachtergrond, wat betekent dat zij absoluut géén zaken adviseren welke voor u niet wenselijk of verplicht zijn.

Door met kleine groepen te werken kunnen wij de Basiscursus BedrijfsHulpVerlening in slechts één dag aanbieden (normaal 2 dagen). De lestijd is van 09.00 uur tot 18.00 uur.

 

Inhoud van de cursus

  • EHBO;
  • Het beperken en bestrijden van een beginnende brand;
  • Communicatie;
  • Het samenwerken met overige hulpverleners.

HKI BHV cursus

Naast de theoretische onderbouwing is er tijdens de cursus ruim aandacht voor het praktische gedeelte en zullen de cursisten de diverse handelingen ook in de praktijk moeten brengen (waaronder een brandje blussen, verbanden aanbrengen etc.). De cursisten krijgen lesmateriaal mee waarin de lesstof nog eens in begrijpelijke taal wordt beschreven.

 

 

Pluspunten

  • Ons streven is een praktijkgerichte opleiding te verzorgen die voldoet aan alle eisen, zogenaamd maatwerk dus.
  • Cursisten ontvangen, na het met goed gevolg afleggen van een toets, het certificaat (pasje) BedrijfsHulpVerlener.
  • De lesstof is van het NIBHV (Nederlands Instituut BedrijfsHulpVerlening).
  • De verzekering zal in geval van een claim kijken of aan de wet- en regelgeving is voldaan, dus ook of er voldoende BHV-ers waren, als dit niet het geval blijkt kan de verzekering weigeren tot uitkering over te gaan (zie polisvoorwaarden).
  • Het kan dus zijn dat u denkt verzekerd te zijn maar door het ontbreken van (voldoende) BHV-ers binnen uw bedrijf blijkt dat de verzekering niet uit hoeft te betalen, dus.........niet verzekerd.

 

Certificaat

Na de toets, die op dezelfde cursusdag wordt afgenomen, ontvangt men het Certificaat BedrijfsHulpVerlener (pasje). Dit Certificaat is 1 jaar geldig. Na 1 jaar volgt een korte herhalingscursus (1 dagdeel van 09:00 tot 12:30 uur) voor wederom het nieuwe jaarlijkse certificaat. Cursisten van de Basiscursus BHV ontvangen hiervoor thuis een reminder.

 

Cursusinformatie

Docent                                                 Chris J. van der Putten (Medifill Nederland).
Cursusplaats                                       Huisdier Kennis Instituut te Bunnik.
Cursusduur Basis                              1 dag van 09:00 – 18:00 uur.
Cursusgeld Basis                               €  345,00 (inclusief materiaal, koffie, thee en lunch).
Cursusduur Herhaling                        1 dagdeel van 9:00 tot 13:00 uur
Cursusgeld Herhaling                         € 185,00 (inclusief koffie en thee)
BHV Basis studiebelasting                 9 uur
BHV Herhaling studiebelasting          5 uur
Toets                                                    Indien u de toets met goed gevolg aflegt, ontvangt u een certificaat (pasje).

Klik hier voor de actuele cursusdata

 

HKI BHV cursus  HKI BHV cursus 
HKI BHV cursus  HKI BHV cursus